Curriculum vitae


In 1994 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de Italiaanse Taal- en Letterkunde met specialisatie vertaalkunde. Tijdens mijn studie Italiaans heb ik ook een paar jaar Frans en Vertaalwetenschap gestudeerd.

Na mijn studie heb ik gewerkt bij Hewlett-Packard, daarna bij Crestec en vervolgens bij PeopleSoft (begin 2005 overgenomen door Oracle). In de ruim tien jaar dat ik werkzaam ben geweest bij deze internationaal opererende bedrijven, als technisch helpdesk-medewerker en vertaalcoördinator, heb ik veel kennis van ICT opgedaan. Bovendien heb ik voortdurend cursussen gevolgd, o.a. op het gebied van drukwerkbegeleiding, typografie en lay-out, reclame en copywriting.

Sinds 2005 ben ik werkzaam als freelance vertaler en copywriter voor diverse opdrachtgevers. Aanvankelijk heb ik veel software en handleidingen vertaald voor o.a. Oracle, Sitecom en TomTom. Van 2005 tot 2011 heb ik maandelijks de tekstuele inhoud van het Winx Club Magazine verzorgd, een glossy tijdschrift voor jonge meiden van 6 tot 12 jaar. Ik vertaalde de Italiaanse originele artikelen, waarbij ik ze aanpaste aan het referentiekader van kinderen in Nederland en BelgiŽ. Artikelen die niet geschikt waren om te vertalen verving ik door eigen teksten. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in de adaptatie en transcreatie van internationale reclames voor o.a. Canon, Dove, HP en H&M.